19 mrt 2015

De wondere wereld van de voetreflex

De mystiek rond de voetreflex maakt deze massage oneindig intrigerend met haar nog steeds onontdekte geheimen.

 

19 mrt 2015

Welkom in de wondere wereld van de voetreflexologie.

De mystiek rond de voetreflex maakt deze massage oneindig intrigerend met haar nog steeds onontdekte geheimen. Vanuit China, via de Inca’s in Peru en de Maya’s in Mexico, zelfs na Egypte en India heeft ook Nederland één van de meest oude massagemethodes sinds mensenheugenis mogen ontdekken. Tegenwoordig wordt in Europa de voetreflex uitgelegd als een combinatie van historische wijsheid uit het Oosten en de moderne wetenschappelijke inzichten van het Westen.

Het hele lichaam wordt in de voeten afgespiegeld. Dit gebeurt middels verschillende punten ook wel reflexzones genoemd. Uiteindes van zenuwen en energiebanen monden hierin uit. Deze zones hebben op hun beurt weer verbinding met verschillende gedeeltes van het lichaam en de daarin liggende organen.

Hoe moet je dit nu zien? Let op: de rechtervoet correspondeert met de rechterzijde van het lichaam en de linkervoet met de andere kant. Misschien heb je zelf een idee hoe de zones verder verlopen als ik hierbij verklap dat je hoofd in de tenen te vinden is en uiteindelijk bij de enkel het bekkengedeelte terug komt.

feetDit is natuurlijk een richtlijn en hou je er alsjeblieft niet aan vast. Waar het ten eerste om draait is jouw beleving. Wel kan ik je sowieso meegeven dat als de voet wordt gemasseerd, indirect het gehele lichaam wordt aan-geraakt, je hele mens-zijn.

Je kunt natuurlijk elke dag op blote voeten lopen en moeder aarde je hele alles op de meest natuurlijke wijze via je voeten laten prikkelen. Alleen zullen je collega’s misschien raar opkijken als je morgen zonder schoenen verschijnt. Dus, in plaats van verbaasde gezichten op je werk, neem eens een kijkje in deze wondere wereld van de voetreflexologie.

Leave a comment
More Posts
Comments
Comment