29 feb 2016

Een kolibrie, een tatoeage en de liefde.

Wat vreugde en vrijheid met dit sierlijke vogeltje gemeen hebben.

29 feb 2016

Uitgeput en uitgehongerd vindt ze na een verre reis haar bloem. Als stilte in de storm hangt ze bewegingloos in de lucht. Gulzig laat zich vervullen door de gouden nectar. Als ze weer weg vliegt, dwarrelt het stuifmeel losjes achter haar aan. Ze straalt in haar kleurrijke schoonheid.

De kolibrie.

De kolibrie legt bijna onmogelijk lange afstanden af. Zo staat ze vanuit de Noord Amerikaanse indianen voor het zelfovertreffende, de tocht naar het ideaal. Omdat haar vleugeltjes onmetelijk snel kunnen gaan, lijkt het alsof ze niet beweegt. Door deze stilte in de storm belichaamt ze de kern van het bewustzijn. De kolibrie voedt zich aan een bloem en verspreidt op haart beurt het stuifmeel. De bloem en het vogeltje, beiden houden elkaar in leven en hiermee wordt de tegenstrijdigheid van dualiteit uitgedrukt. Daarbij brengt ze pure vreugde. Deze gelukzaligheid kan alleen met een open liefdevol hart worden ervaren. De kolibrie is zelfs het symbool voor de liefde…

dreamstime_xxl_15856718Ooit heb ik samen met een ex-partner op Curaçao het Indiaanse symbool van dit vogeltje op m’n ringvinger laten tatoeëren. Even later vloeiden de tranen van liefdesverdriet… Met een gat in mijn hart remigreerde ik naar Nederland. Lange tijd erna heb ik een dikke zilveren ring erover gedragen. Gelukkig was de helende kracht van dit diertje sterker en wakkerde mijn binnenste vuurtje voorzichtig aan. De vibratie van de kolibrie heeft me ook in dit kikkerlandje weer m’n eigen reis laten maken en m’n eigen weg laten vinden. De verrukking en verwondering van het kleurrijke leven laten proeven.

Tegenwoordig is de bedekkende ring gelukkig weer opgeborgen. Als ik naar m’n handen kijk, besef ik me dat ook dit een bijzonder stukje van mij is. Wat me heeft gemaakt, waarvan ik heb geleerd en bij me hoort.

Als een kolibrie in een kooitje wordt opgesloten, zal ze dit niet overleven. Zo vertelt ze je tenslotte over je eigen (innerlijke) vrijheid…

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.