19 okt 2015

Oertaalles

Wat is dat dan?

19 okt 2015

‘Je lichaam vertelt je hoe het met je is en als je wilt, kun je er naar luisteren.’ We weten dit steeds meer. Jammergenoeg blijkt ’t toch veel moeilijker dan verwacht. Hoe komt dit?

Het antwoord is simpeler dan je denkt. We slaan namelijk een stap over. Voordat je je best doet om te luisteren, kun je afvragen of je je lijf eigenlijk wel verstaat. Vergelijk het met Spaans. Een Spanjaard kan nog zo tegen je aanpraten maar als je deze taal niet beheerst, zal de boodschap echt niet over komen. Al luister je je een hoedje.

Gelukkig bestaat er een oplossing en dat is bijles.

lichaamstaalHet zal je niet verbazen dat er voor de taal van je lichaam bovendien bijles bestaat. Ook wel oertaalles. Geen moeilijke grammatica, werkwoordvormen of spellingscontrole. Ook geen toekomstige of verleden tijd, alleen de tegenwoordige. 

Het is daarbij een kwestie van ophalen van oude informatie. Echt nieuwe stof is het niet. Misschien wel wat graven maar ergens weet je het nog wel. We worden immers geboren met de taal van het lichaam. Deze oertaal kende je al voordat je een woord sprak.

Er is echter wel één vereiste aangaande de oertaalstudent en dat is een aandachtige houding. Het blijkt dat met deze instelling je jezelf spoedig weer leert verstaan. Je merkt al snel dat dit lukt, let maar op. Je kunt er namelijk niet omheen.

Ook holistische massage is een vorm van oertaalles. De massagebank is jouw schoolbank. Leren verstaan, luisteren en tenslotte in gesprek met jezelf op de meest luie manier: liggend. Oh ja, trouwens, geen verplicht huiswerk voor dit studievak. 🙂

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.