03 feb 2015

Masseren & mediteren

Wat hebben ze eigenlijk met elkaar gemeen?

03 feb 2015

Wat hebben ze eigenlijk met elkaar gemeen?

Natuurlijk ken je dit plaatje. Een persoon in de lotushouding met een zwoele zon op de achtergrond. Enlightenment in natureIs dit nu meditatie? Ja, dit is meditatie. Iedereen zou dit wel willen doen, het liefste elke dag. Maar ja, die lotushouding onder de knie krijgen vergt geduld en in dit kikkerlandje laat de zon ook niet elke dag haar warme gezicht zien. Gelukkig zijn er talrijke mogelijkheden om te mogen proeven van mediteren. Deze kunst bestaat tenslotte in allerlei vormen. Zo kent yoga veel oefeningen en wordt Tai Chi ook wel bewegende meditatie genoemd.

Mediteren kan overal en op de tijdstippen wanneer je zelf wilt. De uitdrukking ‘hardlopersroes’ bestaat tenslotte niet voor niks. Het kan zelfs tijdens het huishouden. Ben jij diegene die strijken stiekem helemaal niet vervelend vindt? Dit is eigenlijk niet zo vreemd hoor. Het komt doordat je je op een wijze concentreert dat je opgaat in het moment. Je focust je op een manier dat je de wereld vergeet en je ‘denken’ niet het belangrijkste is. Je hebt ongemerkt even rust voor jezelf gecreëerd.
Vloeiend opgaan in het moment, dit is meditatie. Niks meer en niks minder. Zijn in het hier en nu.

Naast zittend en bewegend kun je ook liggend mediteren. Wist je dat er tijdens massage bovendien een spontaan moment van meditatie kan ontstaan? Wanneer je de eindeloosheid van aanrakingen ervaart, zal er vanzelf een mogelijkheid worden aangereikt dat je gewoon even ‘bent’. Niks meer en niks minder.

Jij, in je geheel hebt weer even contact mogen maken met jouw innerlijke ‘ik’. Een fijn vriendelijk presentje die je jezelf opnieuw hebt gegeven. Dit is wat massage en meditatie met elkaar gemeen hebben: beiden zijn een cadeautje voor jezelf.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.