28 mei 2015

Massage & bingo

Massage, yoga en bingo. Wat hebben ze eigenlijk met elkaar gemeen?

28 mei 2015

Terwijl ik me ondersteboven, driedubbelgevouwen vanzelfsprekend héél ontspannen al hijgend op mijn ademhaling focus, hoor ik mijn yogajuf:’…It’s all about embodiment…’ Dan hoor ik haar stem nog ergens verweg en alles om me heen vervaagt.

bingoNee, ik ben niet flauwgevallen. Wel heb ik ongemerkt mijn eigen mantra gecreëerd en in mezelf fluister ik: ‘embodiment, embodiment, embodiment …It’s all about embodiment…’

Ik ben even met niemand anders dan mezelf in de yogaruimte vol met anderen.

Een vroegere voetreflexdocente noemde dit een BINGO-moment, een moment van complete helderheid zomaar onverwacht. Na mijn innerlijke mantragezang, kan ik het wel van de daken roepen: een dikke bingo! De hoofdprijs!

Embodiment. In het Nederlands betekent dit belichaming. Door belichaming ben jij mens. Ik belichaam mezelf en jij belichaamt jezelf. (Voor de spirituelen onder ons: je belichaamt je Zelf.) Zo makkelijk en duidelijk is het. Als het namelijk niet zo zou zijn, zou jij niet bestaan en ik er niet zijn. Dat is een feit. Door belichaming persoonlijk je jezelf.

Belichaming, mijn passie voor het holistische massagevak in één alledaags woord uitgelegd. Een woord die simpel vertelt dat tijdens massage niet alleen het fysieke deel maar je hele persoonlijke belichaamde  – ik – wordt (aan)geraakt.

B I N G O!

Dankjewel yogajuf. – It’s all about embodiment.-

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.