01 dec 2014

Massage & integriteit

Integer = compleet.

01 dec 2014

Het oorspronkelijke woord ‘integritas’ komt uit het Latijn en in het Nederlands is dit vertaald naar heelheid, volheid en puurheid. Integer betekent compleet. Wanneer jij integer het leven tegemoet treedt, ben je helemaal jezelf. Je innerlijk niveau (gevoelens en gedachtes) komt overeen met je fysieke (lichaam en gedrag). Je zinkt in je eigen geheel, je stabiliteit groeit en je toont karaktervast.

integriteitNaast dat je zo veel als je wilt er over na kunt denken, is het eigenlijk heel simpel: je voelt namelijk of je integer handelt of toch nog niet helemaal.

Ik heb ooit het geluk gehad dat ik de kunst van Tai Chi uit China heb leren kennen en ontdekte wat een integere houding werkelijk voor mij inhield. Één van de basisprincipes van Tai Chi is om op zo een manier te bewegen dat de ene serie bewegingen op vloeiende wijze in de volgende overgaat. Een voorwaarde hierbij is, is dat alle lichaamsdelen met elkaar verbonden blijven en in harmonie samenwerken. Dit heeft herhaling en oefening nodig. Wil jij erin slagen om je lichaam in een stromend geheel te kunnen bewegen dan zul je naast het fysieke ook de andere lagen in jou de pure aandacht moeten geven. Gelukkig gebeurt dit haast automatisch vanzelf.

Onderzoek eens welk facet van jou in je compleet-zijn nog niet kan, wil of mag mee draaien. Heb je hier een steuntje in de rug bij nodig dan zou je kunnen denken aan holistische massage.

Door oprecht een holistische massage te ervaren, is hier die helpende hand om dichter bij jezelf te komen. Massage kun je inzetten als een ingang om je lijf te laten vertellen wat er nu in je omgaat. Zo start je je eigen bewustwordingsproces. Probeer het maar eens; luisteren naar je lijf tijdens de aanraking. Op een intense vriendelijke manier ontdek je je zuivere identiteit. Kortom, wie jij echt bent. Je integriteit wordt opnieuw door jezelf bevestig

Is dit gaaf (compleet, heel)! 🙂

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.