12 okt 2014

Een -hoera het is vandaag-moment

Vandaag, een paar jaar geleden, is mijn

12 okt 2014

Vandaag, een paar jaar geleden, is mijn vader overleden.

Nu, een paar jaar later, voel ik hem elke dag. Hij lacht mee met m’n plezier en helpt me als ik me rot voel. Ookal is hij er niet, hij is er wel. Ik voel onze oneindige liefde in en rond mij, altijd en overal.

Mijn vader is overleden aan kanker. In de periode dat hij zo ziek was, speelde deze foto van de Vlielandse vlag een hele speciale rol. Elke dag vonden we wel een -Hoera, het is vandaag- moment. Al was het maar dat de zon scheen. We beleefden het leven intens.

Toentertijd durfde ik hem niet te masseren. Ik wist er nog te weinig vanaf en ik was bang dat ik de kanker misschien zou stimuleren.

Inmiddels weet ik dat dit een fabeltje is.

Iemand die ziek is, kan zich juist zo ontzettend ondersteund voelen met een -Hoera, het is vandaag –moment en dan zou je bijvoorbeeld aan massage kunnen denken. Een aanraking uit liefde en aandacht, overwint alles, ook de kanker. Al is het maar voor eventjes.

Er zijn wel een paar handvatten die fijn zijn om te weten als je iemand masseert die ziek is. Ben jij een naaste en zou je meer willen weten? Of ben jij een masseur of massagetherapeut en wil je hier meer in verdiepen? Kijk eens op www.stichtingvoorjou.nl. voor trainingen of op www.Holos.nl voor een masterclass. (Je kunt ook natuurlijk gewoon de trefwoorden intoetsen bij Google en de masseurs/mogelijkheden bij jou in de buurt ontdekken.)

Hoera, het is vandaag!

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.