10 sep 2016

En nu heb ik zomaar een ticket naar New York geboekt…

Op (innerlijke) reis…

10 sep 2016

Wowwwww.. Morgen is mijn arm denk ik één blauwe plek. Elke keer knijp ik mezelf namelijk of ’t wel echt waar is… Op reis naar New York… Eerst ga ik op ontdekkingstocht in the Big Apple alle gave plekken waar iedereen het altijd over heeft zelf zien. Daarna ga ik daar op pad in een ander innerlijk avontuur. Het avontuur van het Focussen… Als ik eraan denk, slaat m’n hart een paar keer over… (en ik overdrijf niet 🙂 )

adventureIn het derde jaar van mijn opleiding Holos had het studievak Focussen al mijn hart gestolen. Even een korte uitleg: Focussen is een manier om niet alleen te ervaren wat er in je omgaat maar vervolgens ook nog eens dit aanwezige gevoel of stemming op een vrijblijvende manier aan het woord te laten. Vanuit een innerlijke interactie maak je dus ultiem contact met jezelf en zelfs met je Zelf. Hartverwarmend en verschrikkelijk helend. Als je dit mechanisme snapt niet persé met je hoofd maar vooral met je lijf, gaat er een deur van innerlijke beleving voor je open. Mij heeft het me toen geholpen uit de poel van de rottige alcoholverneveling te komen en nu wanneer ik bijvoorbeeld schrijf, dan focus ik waardoor ik exact innerlijk weet dat de woorden sluitend kloppen met wat ik écht wil zeggen op dat moment.

Deze geweldige methode bleef mij roepen en zo ben ik me er meer in gaan verdiepen. Onlangs las ik op www.focusing.org over een seminar (van een week lang!) in New York. Vervolgens trok ik vorige week de stoute schoenen aan en vroeg aan één van de coördinatoren Aaffien de Vries of dit misschien ook iets voor mij zou zijn? Tot mijn verassing zei ze: Ja! En nu heb ik zomaar een ticket naar New York geboekt…

Compleet met ontzettende zenuwen voel ik me zóóóó levend! Ik voel me heel klein van de onzekerheid en ook onoverwinnelijk tegelijkertijd. Wat ben ik mijn aantrekkingskracht naar het focussen dankbaar. Ik heb er naar geluisterd en dit heeft me over de drempel geholpen om het gewoon te gaan DOEN. Mijn hart te volgen. Wat vind ik het bibberend spannend…

Eind september begint het avontuur. Ik voel me als… ‘living on the edge!’ Ik kan het haast niet geloven en het is hartstikke waarheid. Ik voel een snik in m’n keel. Een soort van fijne snik die roept: Ik LEEF!!!

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.